Husk at tjekke din årsopgørelse

Midt i marts fik de fleste af os adgang til vores årsopgørelse for 2017. Den bliver tilgængelig i din skattemappe på Skats hjemmeside, og med den følger selvfølgelig også svaret om du skal have penge tilbage – Eller betale mere i skat.

Når du modtager din årsopgørelse for 2018 er det en rigtig god ide, at du tjekker oplysningerne i årsopgørelsen, ellers kan det være at du snyder dig selv, hvis du glemmer at indberette renter.

De fleste oplysninger får Skat automatisk indsendt fra din bank, din arbejdsgiver og andre myndigheder, men der er også oplysninger som ikke bliver indsendt automatisk til din årsopgørelse, så det er en rigtig god ide at du lige tjekker den igennem.

Det skal du tjekke på din årsopgørelse

Inden du løber ned og bruger den overskydende skat – Eller sender en check til skattefar, så kan du med fordel tjekke om du har husket følgende:

  • Befordringsfradrag – Kørsel mellem bopæl og hjem kan være fradragsberettiget
  • Afkast på aktier og værdipapirer oplyses ikke nødvendigvis automatisk – Så husk at tjekke det.
  • Børnebidrag og underholdsbidrag
  • Fradrag for forbedringer i hjemmet – Håndværkerfradraget
  • Fradrag for støtte til eksempelvis velgørende organisationer

Hvornår får man penge tilbage i skat?

Du får som nævnt adgang til din årsopgørelse den 4. marts. Hvis du så indtaster ændringer inden 15. marts, kan skat nå at udbetale restskat. Det vil ske den 27. marts.

Hvis du derimod skal betale, fordi du har betalt for lidt i skat, kan det godt betale sig at betale dem tilbage så hurtigt som muligt. Du skal nemlig betale rente af pengene, som du skylder skat.

Det skal du gøre allerede fra 1. januar, og indtil du betaler senest den 2. juli. Hvis du ikke har betalt din restskat inden 2. juli bliver den automatisk indregnet i skatten for 2014, hvis den ikke overstiger 18.300 kr.

Selvstændige får ikke årsopgørelse i marts 2019

Er du selvstændig, eller måske gift med en selvstændig? Så bliver årsopgørelsen ikke automatisk tilgængelig før der er indsendt selvangivelse. Det sker, fordi skatten blandt andet afhænger af resultatet i virksomheden – og de oplysninger får Skat ikke automatisk.

Så jo før du indsender den udvidede selvangivelse, jo før får du svar på om du skal have penge tilbage i skat – Eller betale.

Hvis du har spørgsmål til din årsopgørelse skal du kontakte skat. Du kan se mere på deres hjemmeside, eller ringe på 72 22 18 18

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *