Når dit barn skal have e-boks

Hvornår skal dit barn skal have e-Boks? Hvordan opretter du en e-boks til dit barn? Vi prøver her at beskrive det for dig.

Når dit barn fylder 15 år, så betyder det, at barnet skal til at modtage sin egen digitale post. Dit barns digitale post kan eksempelvis bestå af beskeder vedrørende SU, feriepenge, påmindelse om tandtjek og andre vigtige ting.

Dit barn kan nemt få adgang til e-Boks via mobil, computer eller tablet.

Hjælp dit barn med at forstå e-Boks

At dit barn begynder at modtage sin egen digitale post betyder, at barnet pludselig får en masse ansvar, og her er det en god idé som forælder at hjælpe barnet til at forstå, hvad e-Boks og digital post egentlig går ud på, og hvordan det fungerer.

Det er vigtigt at fortælle barnet, at e-Boks ofte skal tjekkes for at undgå at vigtig digital post bliver overset. Her kan det være en hjælp at få opsat SMS- eller mailadvisering, således at dit barn får en besked på enten mobil eller mail om, at der er ny digital post. Du kan finde vejledning til at opsætte SMS- og mailadvisering lige her.

Det er vigtigt at understrege overfor barnet, hvilke konsekvenser det kan have, hvis barnet ikke er opmærksom på den digitale postkasse, hvor der kan komme vigtig post fra kommunen. Det kan godt være en lidt tung snak og noget barnet ikke har lyst til at skulle sætte sig ind i, men det er vigtigt, at barnet forstår ansvaret ved selv at skulle holde styr på disse ting.

Adgang til e-Boks via NemID

Når dit barn fylder 15, modtager han eller hun et brev med posten, som informerer barnet om, at han eller hun fremadrettet vil modtage post fra det offentlige på e-Boks.

Dit barn skal bruge NemID til at tilgå sin e-Boks, hvilket kan bestilles lige her, eller også kan I tage ned til Borgerservice og få det udleveret med det samme.

Hvis dit barn allerede har NemID til sin bank, så skal der kobles en digital signatur til barnets NemID, og det kan bestilles her.

Du kan læse meget mere om privatøkonomi på LFGR.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *