Ansøgninger om lån til bolig i yderområderne bliver afvist på stribe

Boliglån

I dagens Danmark er det ikke helt nemt at udleve drømmen om at få sig et hus ude på landet, hvor naturen og stilheden råder, da mange oplever, at det er sværere at få godkendt lån til køb af bolig i land- og yderområderne, end det er til køb af bolig i byerne. Dette gælder også for dem, som har en god, stabil økonomi.

På trods af at der ikke som sådan er forsket i det, og at der ikke er nogen konkret dokumentation for det, så er det alment kendt, at det er svært at få en finansiering på plads, hvis man vil købe et hus i land- og yderområderne. Folk bliver afvist i at låne penge til bolig i land- og yderområderne af deres traditionelle pengeinstituts, hvor de får beskeden, at det vil give mere mening for dem at bo til leje.

Dem som har rigeligt med penge oplever også at blive afvist, og nogle af begrundelserne for afvisningerne har eksempelvis med beliggenheden at gøre, eller at det pågældende hus har været til salg længe.

Både ejendomsmæglere og de handlende har lagt mærke til denne tendens, og det skaber frustration hos mange, som går med drømmen om at flytte til et land- eller yderområde, hvor man kan starte familie i rolige omgivelser tæt på naturen.

En konsekvens af at det er svært for folk at låne penge til boligkøb i land- og yderområderne er naturligvis, at det heller ikke er nemt at sælge hus i yderområderne. Lån penge online.

På denne måde bliver land- og yderområderne holdt i et jerngreb, hvor det er svært for folk både at komme ind og ud. Hvis der ikke bliver investeret i yderområderne, er det plausibelt, at der vil opstå en skarpere opdeling mellem land og by, hvor byerne fortsat vil udvikle sig, mens udviklingen i land- og yderområderne vil gå i stå.

Hvis dette sker, vil det få store konsekvenser for boligmarkedet, og det vil samtidig også komme til at betyde, at boligstandarden i land- og yderområderne vil styrtdykke.

Dette vil også komme til at gælde for de land- og yderområder, som er mere populære, og som mange ønsker at flytte til.

Emnet, vedrørende hvor svært det er at få godkendt lån til køb af bolig i yderområderne, har været meget omdiskuteret blandt folketingets politikere.

Der har været forskellige forslag oppe og vende i de politiske partier, og et af dem har været, at der skal indføres en statslig garanti til en del af lånet. Der er dog stadig megen uenighed imellem partierne om, hvordan sagen skal håndteres, så en løsning på problematikken har umiddelbart lange udsigter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *