Håndværkerfradraget: Dét kan du bruge det til

Vi kender efterhånden alle til det omdiskuterede håndværkerfradrag, der overordnet set er et fradrag givet til folk, der ønsker at benytte sig af den ene eller den anden form for håndværker i forbindelse med vedligehold eller tilbygning af en bolig. 

Men hvad de fleste af os nok ikke ved, er, at håndværkerfradraget faktisk er mere end blot et fradrag tiltænkt håndværkere såsom murere, tømrere, VVS’ere osv. For hvis man sætter sig ind i fradragets anvendelsesområde, finder man nemlig ud af, at det faktisk er et ret bredt fradrag – der lægger op til fortolkning.

I artiklen her kigger vi ind i nogle af de områder, hvorved man faktisk kan benytte sit fradrag, hvor man måske ikke selv havde tænkt det muligt. Læs med videre, og find ud af, om du faktisk har mulighed for at anvende dit håndværkerfradrag, selvom du ikke skal bruge hverken en tømrer eller en murer.

Rengøring og gartnerarbejde kan også trækkes fra

Rengøring og gartneri synes måske ikke naturligt at være en håndværkertjans, men i forbindelse med anvendelse af håndværkerfradraget er det altså således, at man ikke fra regeringens side synes at ville særbehandle den ene frem for den anden. 

For dig som privatperson betyder dette helt lavpraktisk, at man faktisk kan få fradrag for at få gjort rent og ordnet haven, hvis bare man benytter et professionelt rengøringsfirma eller en gartner. Og på den måde har man altså mulighed for at anvende fradraget på eksempelvis den ugentlige vinduesvask, hvis det er det, man har lyst til

Denne fordel er der rigtig mange danskere, der hvert år går glip af, fordi de ikke er bekendt med muligheden for at fortolke på en såkaldt håndværkerydelse. Og fra regeringens side er det en fejlkommunikation, da man jo netop ønsker at give denne mulighed for fradrag, fordi det dermed vil sætte yderligere gang i forbruget af ”håndværkere”.

Sådan anvender du dit fradrag

Er du ikke bekendt med, hvordan du anvender dit håndværkerfradrag, er der ikke grund til bekymring. For selvom det måske lyder til at være en større godkendelsesproces, er det faktisk ganske simpelt at registrere sit krav.

Dette gøres nemlig ved hjælp af din årsopgørelse eller forskudsopgørelse, hvorpå man har synliggjort håndværkerfradraget som en af de mere anvendte fradragsmuligheder. Og her indtaster du således bare det beløb, du har anvendt på håndværkerydelser i løbet af det år – ligesom hvis man skulle indberette en b-indkomst eller en investeringsindtægt. 

Derefter beregner systemet selv dit fradrag. Og hvis du allerede på forhånd ved, hvor meget du kommer til at anvende på håndværkere i løbet af et år – ja, så kan du jo lige så godt få det meldt ind via din forskudsopgørelse, så du kan nyde godt af håndværkerfradraget i løbet af året. Så skal du blot huske at ændre det på næste års forskudsopgørelse, da den jo normalt bare kopierer de indtastede beløb fra forrige år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *