Overvejer du at opstarte produktion af fødevarer? Så må du hellere læse med her. 

I Danmark er vi blandt frontløberne når der kommer til håndtering af fødevarer. Dette er en forsikring til forbrugerne, at både hygiejnen og kvaliteten af produktet er i top. Samtidig stiller det store krav til virksomhederne, som må bruge mange ressourcer på at blive godkendt af fødevarestyrelsen. En fødevarekontrol belyser blandt andet hygiejnen i virksomheden, temperaturen hvor fødevarerne befinder sig, samt den generelle håndtering af fødevarerne. Kort sagt er der altså mange forskellige punkter som virksomhederne skal have styr på, for at undgå indblanding fra myndighedernes side. 

Lyder det helt uoverskueligt at opstarte din produktion? Bare rolig, der er hjælp at hente. Med en fødevarekonsulent tilknyttet til din virksomhed, får du alt den hjælp og sparring, således du helt problemfrit kan bestå fødevarestyrelsens kontroller. Som fødevarevirksomhed kan der være hundrede vis af ting at holde styr på, og det er her en fødevarekonsulent kan bidrage positivt i din virksomhed. Ved at have implementeret rutiner og vaner helt fra starten af din produktion, bliver disse en helt naturlig del af din arbejdsgang, og du kan derfor nemt smutte igennem fødevarestyrelsens nåleøje. Men hvilke rutiner og rengøringsplaner skal der egentlig til? Som man kender det hjemmefra, kan snavs og skidt opstå, steder man slet ikke kunne forestille sig. Netop disse steder kender en fødevarekonsulent, således du ikke får en slem overraskelse under dit besøg af fødevarestyrelsen, og i den forbindelse bliver straffet med en sur smiley, som virkelig kan få store konsekvenser for dit salg og omdømme. Samtidig fungerer en fødevarekonsulent som en sparringspartner, og du kan altså via dem vækste på mange forskellige parametre, udover på smiley-ordningen. Dette gælder blandt andet på områder såsom indkøb og produkt, og generelt de mange faser der er ved at stifte en fødevarevirksomhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *