Biopejs – et billigt alternativ til den traditionelle pejs og brændeovnen

Der er noget hyggeligt ved at sidde i sin stue og betragte den levende ild i pejsen eller i brændeovnen. Det er dog ikke helt billigt at få monteret hverken en pejs eller en brændeovn i hjemmet. Der skal både hyres murere til at montere en skorsten, og hvis du ønsker at få lavet en pejs frem for en brændeovn, så skal murerne også bruge tid på at mure pejsen ind i et af husets vægge. Derudover skal der også hyres en skorstensfejer til at vedligeholde skorstenen. Det er langt billigere at indkøbe og montere en biopejs end den traditionelle pejs eller brændeovn, og den er mindst lige så hyggelig og æstetisk at have i hjemmet. 

Når man skal have monteret en traditionel pejs eller brændeovn i sit hjem, så skal der bygges en skorsten, og hvis der er tale om, at der skal monteres en pejs, så skal den typisk mures ind i en af husets vægge. At få monteret en skorsten og måske også en pejs er langt fra billigt, da det er et stort stykke arbejde, der skal laves. Både murere og skorstensfejer skal betales, og samtidig skal du også finde pladsen i hjemmet til at få installeret en skorsten og eventuelt en brændeovn.

Alt du skal bruge for at montere din biopejs i hjemmet er et vægophæng og skruer, og som oftest følger disse ting med i købet, når du køber en biopejs, og du kan oftest selv montere biopejsen. Det vil sige, at der ingen omkostninger går til montering, når du køber en biopejs. Brænde er efterhånden blevet dyrt, da man nu om dage har øget fokus på bæredygtighed og dermed fokus på manglen af træer og den CO2-udledning, der kommer af at afbrænde træ. Dette har medført at priserne på brænde er skudt i vejret. Desværre så er det heller ikke helt billigt at afbrænde bioethanol, og derfor kan man altså ikke sige, at en biopejs på den måde er billigere i forbrug end en traditionel pejs eller brændeovn.

Dermed kan det konkluderes, at en biopejs ikke er billigere end en traditionel pejs eller brændeovn i forbrug, men at den har en langt billigere indkøbspris, og at du omkostningsfrit kan montere biopejsen på egen hånd.

Er du interesseret i en biopejs så hop ind på biopejs-shop.dk og tag et kig på deres udvalg af billige biopejse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *