Hvornår er det bedst at sælge sin bolig?

Mange boligejere, som ønsker at sælge deres bolig, frygter at stå i den situation, at de ikke kan komme af med den. Derfor kan det selvfølgelig være en fordel at vide på hvilke tidspunkter, der er størst mulighed for at få solgt sin bolig, og hvordan man gør boligen mere attraktiv, så det har vi kigget nærmere på i denne artikel. Her får du altså tips til hvornår på året, det er bedst at sætte sin bolig til salgs, og hvad du i hvert fald slet ikke skal gøre, hvis du vil have solgt din bolig. 

Sæt dit hus til salg om foråret eller i starten af sommeren

Undersøgelser viser, at folk er mest købelystne om foråret og lige i starten af sommeren. Det kan tænkes, at det er fordi, de gerne vil have styr på deres boligsituation, inden de går på sommerferie. Derfor skal du altså også være i god tid med at få kontaktet en ejendomsmægler og få vurderet boligen inden foråret og sommeren. 

Lad vær med at sætte din bolig til salg i sommerferien eller omkring jul og nytår

Det giver lidt sig selv, at hvis der er mange, der er interesserede i at købe bolig inden sommerferien, så er der ikke mange potentielle købere, mens der er højsæson for sommerferie. Derfor frarådes det at sætte sin bolig til salg i sommerferien. Undersøgelser viser dog, at det er omkring jul og nytår, at allerfærrest vælger at købe bolig, så derfor bør du slet ikke overveje at sætte boligen til salg i denne periode. 

Sælg først din bolig når du som minimum har ejet den i fem år

Tommelfingerreglen om at man skal have ejet sin bolig i mindst fem år, inden man sælger den skal være med til at sikre, at man taber mindst muligt på salget. Boligpriserne skal nå at overhale udgifterne, der er forbundet med et boligkøb, og derfor bør du holde fast i din bolig i mindst fem år, for at dette skal have mulighed for at kunne lade sig gøre. 

Lad vær med at lave om i håbet om at optimere salgsprisen

Nogen boligejere får lavet nyt køkken eller badeværelse med håbet om at optimere salgsprisen, men det bliver hurtigt rigtigt dyrt, og pengene kommer altså ikke igen ved salg. Det kan også sagtens være, at køber slet ikke er interesseret i det, der er blevet ombygget, og derfor får det lavet om igen.

Lad vær med at være til stede under fremvisningerne

Det kan være svært for en potentiel køber at turde stille spørgsmål og snakke om boligen, når boligens ejer selv er til stede. Vedkommende ønsker jo ikke at støde ejeren ved at snakke om plusser og minusser ved boligen, så derfor bør du altså ikke selv være hjemme, når boligen bliver vist frem. 

Går du med tanken om at sælge din bolig, og er du interesseret i at få en gratis vurdering af boligen? Så gå ind på valuea.dk og få en gratis vurderingsrapport på dit hus – helt uforpligtende!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *