Tre tips til investeringer for begyndere

I løbet af de sidste par år er det blevet ekstremt populært for private at investere. Det kan både have noget at gøre med, at mange mennesker har fået flere penge mellem hænderne, men kan også have noget at gøre med en øget fokus på investeringer for begyndere for at være med til at udligne kønsbestemte lønforskelle. Så hvis du også er en af dem der har gået med tanker om at investere, eller måske allerede er begyndt, kommer her tre gode tips til hvordan du kommer igang og hvad du skal overveje.

Tag imod gode råd 

Når du starter ud med at investere, er det en god idé at melde sig ind i et fællesskab, hvor man kan lære om processen fra start til slut og der findes fællesskaber for alle, uanset hvor du befinder dig. Der er desuden også flere fællesskaber der er primært orienteret mod kvinder, hvor man kan sparre med andre og få gode råd i forhold til fonde, valutahandel, hvordan man kommer igang med investeringer og hvordan man håndterer sin økonomi helt generelt. Husk altid at sørge for, at du har betalt gæld fra forbrugslån, afbetalinger og kassekreditter af inden du begynder at investere. En anden god tommelfingerregel er først at spare tre måneders løn op, så du altid har en konto til uforudsete udgifter.

Brug en investeringsfond

Hvis du ikke er interesseret i at blive medlem af et investerings-samfund, er en investeringsfond et godt sted at starte. I de fleste fonde vælger du bare hvor stor din risikovillighed er, hvorefter fonden investerer dine penge for dig. For det meste kan du downloade en app for at følge med i udviklingen af dit afkast, men husk altid at læse det med småt, da der ofte vil være udgifter forbundet med at oprette en fond.

Den etiske overvejelse

Når man investerer sine penge i en virksomhed eller i en fond, er den primære overvejelse for de fleste, om man vil komme til at tjene penge på bundlinjen. Men for et stigende antal mennesker, er der også etiske overvejelser forbundet med at investere. For i og med at man kan være med til at vokse et firma, er det en rigtig god idé at overveje hvilke slags firmaer man vil hjælpe på vej. Det kan for eksempel være, at du gerne så et firma med fokus på bæredygtighed vokse sig større, eller måske endda en virksomhed der har fokus på at bekæmpe fattigdom. Med penge kommer der magt, så er det op til dig, hvor du vil placere den henne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *