Overvejelser til markedsføring på instagram

Når du skal markedsføre din virksomhed online, er der mange muligheder og overvejelser du skal igennem. Digital markedsføring dækker over alt fra hjemmeside til blogindlæg og Facebook opslag. Det er vigtigt at have en god dækning på alle kanaler for at sikre en god kunderejse. Indtil du har opbygget en stabil og god markedsføring på internettet, hvor du kan spore dine kunders bevægelser, er det vigtigt at lægge en bred strategi. Hvis du finder ud af, at dine kunder kommer fra instagram for eksempel kan du lægge dit fokus der. Her er nogle tips til hvordan du kan anvende instagram.

Om Instagram

Instagram er en meget visuel platform. Det er som ofte virksomheder der er indenfor brancher som skønhed, smykker, rejser, biler, etc. – et visuelt produkt, der er kan appellere til de fleste. Det er en stor platform med over en billion aktive brugere om måneden og 500 millioner aktive om dagen, hvoraf 80 procent følger en virksomhedsprofil. I Danmark er der omkring 2 millioner brugere af platformen. Så hvis din målgruppe er at finde som del af de 2 millioner, er instagram en attraktiv markedsføringsplatform. 

Tips til Instagram

  • Husk altid at linke til dine andre sider, specielt er det vigtigt at lave et link til din hjemmeside i toppen af profilen, samt have kontaktoplysningerne på instagram profilen.
  • Interaktion med dine følgere er vigtig. Like deres kommentarer, svar på deres beskeder/kommentarer og stil dem spørgsmål.
  • Looket er vigtigt. Vælg et passende profilbillede, det kan være at dit logo. Sørg derudover for at have en brandidentitet til stede, hold dig til nogenlunde den samme farvepalette. 
  • Lav en strategi for opslag og stories. Det kan for eksempel være at du vil lave et opslag hver tredje dag og en story hver dag. Det er vigtigt at være konsistent. Skemalæg dine posts. 
  • Vær opmærksom på at dine hashtags er relevante. Anvend populære hashtags der passer til din profil. Hvis du har mange følgere, kan du selv lave dine hashtags.
  • Indhold: Dit produkt skal selvfølgelig være i fokus, men mennesket bag telefon er mindst lige så vigtigt på instagram. Hvis dine medarbejdere er okay med det kan du poste opslag fra kontoret eller til konferencer osv. 

Hvis du stadig er usikker på fremgangsmåden, kan du altid tage kontakt til et webbureau, som kan hjælpe dig med online markedsføring. Podi, Webbureau Nordjylland, er en af de udbydere der har erfaring og faglighed til at hjælpe med alt fra hjemmeside til instagram opslag. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *