Hvorfor skal dit produkt have en CE-mærkning?

Er du ved at lancere et elektrisk produkt – om det er en maskine, noget legetøj eller lignende – så skal produktet have en CE-mærkning. Hvad er en CE-mærkning, og hvorfor skal produktet have dette, forklarer denne artikel meget mere om. 

En CE-mærkning er kort sagt en teknisk dokumentation for, at dit produkt overholder EU-lovgivningen inden for elektronik. CE-mærket er ikke et kvalitetsmærke, men er et bevis på, at produktet overholder lovgivningen, som tager udgangspunkt i forbrugernes sikkerhed og sundhed, samt miljøhensyn. Det er ikke et krav, at alle produkter skal afprøves for at opnå mærkningen, men produkter som kan være farlige, skal afprøves af en tredjepart. 

Dit elektriske produkt skal altså have CE-mærkningen for at kunne distribueres i EU. Sælger du produktet uden CE-mærkning risikerer du at blive taget for det og dermed få en sanktion. Hvilken sanktion du kan få er forskelligt, men det kan ende med bøde og politianmeldelse. Derfor er det en rigtig god ide at sørge for, at du har styr på dette, inden du begynder at sælge dit produkt. 

Har du brug for hjælp til at få styr på alt dette, kan du med fordel kigge på mp-udvikling.dk. MP Udvikling har nemlig stor erfaring med teknisk dokumentation. Derfor kan de hjælpe dig igennem hele processen fra risikovurdering til den endelige CE-mærkning. Du er på denne måde sikret, at alt foregår som det skal. Hos MP Udvikling kan du også få hjælp til at udarbejde dit produkt, hvis du ikke er nået så langt endnu. De har flere års erfaring med at udvikle produkter og få disse lanceret på markedet. Ved hjælp af MP Udvikling kan du derfor få hjælp til alt fra din ide om et produkt til gennemgang af produktet til et mockup af produktet til det færdige produkt og CE-mærkningen. 

Har du en helt fantastisk ide til et elektrisk produkt, som du ved kommer til at sælge, så er det da bare med at komme i gang. Har du ikke helt forstand på, hvordan man skal ordne hele processen fra ide til salgsklart produkt, så kan du med fordel samarbejde med MP Udvikling. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *