Hvorfor skal man have en analyse af sin hjemmeside?

Har din virksomhed en hjemmeside, kan det være en rigtig god ide for din virksomhed at lave en gennemarbejdet analyse af hjemmesiden. Men hvorfor er dette en god ide, og hvordan gør man det? Det kommer denne artikel ind på.

Med en gennemarbejdet analyse af din virksomheds hjemmeside, sikrer I jer, at hjemmesiden giver mening og er gennemskuelig for jeres målgruppe. 

Man kan starte med at stille spørgsmålet: Hvad handler hjemmesiden om? Det er vigtigt, at forsiden har et klart budskab om, hvad formålet er med jeres hjemmeside. Det skal være hurtigt og nemt for potentielle kunder at finde ud af, hvad I vil med hjemmesiden. 

Dernæst kan man stille spørgsmålet: Hvad er formålet med de enkelte undersider? Undersiderne skal være uddybende i forhold til forsiden. Forsiden giver en forsmag på, hvad en kunde kan bruge jeres hjemmeside til, mens undersiderne kan forklare de forskellige pointer mere dybdegående. Det er derfor vigtigt, at alle undersider har et formål og ikke bare er der for at fylde. 

Så skal I vurdere jeres målgruppe: Hvem er målgruppen? Taler hjemmesiden til målgruppen? Det er vigtigt, at jeres hjemmeside giver mening for jeres målgruppe. Det nytter ikke, at jeres hjemmeside sælger service eller produkter til middelaldrene mennesker og så står der slang over det hele. Sproget, billederne og det generelle design på hjemmesiden skal give mening i forhold til jeres målgruppe, så de har lyst til at besøge jeres hjemmeside – ellers smutter de over til en konkurrent. 

Er hjemmesiden nem at finde rundt i? Dette hænger i grove træk sammen med målgruppen for jeres potentielle kunder. Vil jeres målgruppe kunne navigere rundt på jeres hjemmeside? Hvis jeres målgruppe er oppe i alderen, og derfor ikke anses for at være de mest tekniske mennesker, så er det vigtigt, at det er rigtig nemt at finde rundt på siden. Bliver hjemmesiden for forvirrende for potentielle kunder, finder de hellere en af jeres konkurrenter, som har en hjemmeside, de kan finde rundt i. 

Dette er selve grundstenene for analysen af jeres hjemmeside. Disse spørgsmål er virkelig vigtige at have styr på, hvis I skal ende med salg ud fra jeres hjemmeside. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *