Milliarder Refunderes til Danskerne i Skat: Få Råd til at Forvalte Pengene

I år ser en betydelig del af den danske befolkning frem til at modtage overskydende skat. Den 12. april vil pengene blive udbetalt, og det er en oplagt mulighed for at overveje, hvordan de bedst kan anvendes. Spar Nord og BDO kommer med gode råd til, hvordan man kan håndtere pengene fornuftigt.

Mange danskere kan forvente at få overskydende skat udbetalt den 12. april, og beløbet er ikke ubetydeligt. Sidste år blev der udbetalt 25,5 milliarder kroner til 3,8 millioner danskere, hvilket svarer til en gennemsnitlig udbetaling på omkring 6.600 kroner per person.

“En overvældende del af danskerne betaler for meget i skat og kan derfor se frem til at modtage overskydende skat. I år inkluderer det endda en skattefri rentegodtgørelse på 0,8 procent efter fem års pause. Det kan være fristende at bruge pengene på fornøjelser, men det er vigtigt at huske, at det er ens egne penge, og at de måske kan gøre større gavn andre steder,” udtaler Henning Boye Hansen, chefkonsulent og skatteekspert hos BDO.

Spar Nord og BDO giver her fire gode råd til, hvordan man kan overveje at forvalte pengene:

  1. Nedbring Gælden Hvis man har dyr gæld med høje renter, er det en fordelagtig idé at bruge de overskydende skattekroner til at afdrage på gælden. Dette kan på lang sigt resultere i betydelige besparelser på renteudgifter.
  2. Investér Pengene Hvis man ikke har gæld, kan man overveje at investere pengene med henblik på at få dem til at vokse. Risikovillighed og tidshorisont bør tages i betragtning, og en god strategi er at investere i flere forskellige værdipapirer for at sprede risikoen.
  3. Overvej Ekstra Pension Indbetalinger Indbetaling til en pensionsopsparing kan være en fornuftig måde at planlægge sin fremtid på. Det er dog vigtigt at være opmærksom på fradragsloftet for de forskellige pensionsordninger.
  4. Indsæt Pengene på Opsparing Hvis man forventer at skulle bruge pengene inden for tre år, kan det være klogt at placere dem på en opsparingskonto i stedet for at investere. Dette sikrer, at pengene er tilgængelige og ikke udsat for markedets udsving.

“At styrke ens børns børneopsparing kan også være en god idé, hvis man har børn. Der er loft for indbetalinger, og det kan være en måde at sikre deres fremtidige økonomi på. Alternativt kan man oprette en aktiesparekonto til ens børn,” tilføjer Hansen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *