Står du og mangler 5.000 kr til en ny cykel – Eller 2 millioner til et nyt hus? Så kan du finde de rigtige steder at låne pengene med Stakato.dk’s låneguide. På de underliggende sider finder du oversigt over en lang række forskellige lån – Lige fra billån over boliglån til forbrugslån.

Mange penge at spare på lån

Når du står overfor at skulle låne penge, kan der være rigtig mange penge at spare, hvis du låner de rigtige steder. Der findes nemlig rigtig mange virksomheder der tilbyder lån, og de tager sig vidt forskelligt betalt for deres ydelser.

Derfor bør du altid undersøge markedet inden du går ud og låner, uanset om det er til en ny cykel eller til drømmehuset. Hvis du låner for dyrt kan det nemlig koste rigtig mange penge i løbet af lånets tilbagebetalingsperiode.

Brug ÅOP som sammenligningsfaktor

Når du skal sammenligne lån, kan du bruge årlige omkostninger i procent (ÅOP) som en ledetråd. ÅOP skal nemlig altid oplyses ved markedsføring af lån – og du finder da også angivelse af ÅOP for de enkelte lån i vores låneguides.

ÅOP dækker over alle omkostninger ved at stifte og tilbagebetale et lån. Alle gebyrer, stiftelsesomkostninger og renter skal regnes ind i ÅOP. Derfor kan et lån godt have lav rente, men være det dyreste målt på ÅOP, hvis der er høje gebyrer i forbindelse med lånet.

Hvor meget kan du låne?

En anden ting du skal kigge på, inden du går i krig med vores låneguides er, om du har råd til at låne. For et lån skal jo betales tilbage, derfor skal der være plads i din økonomi til de månedlige afdrag. Derfor kan det være en rigtig god ide, at du lægger et budget inden du kaster dig ud i lånemarkedet. Så får du en indikation af, hvor meget du har til overs hver måned – Som du så kan låne penge for.

Du bør dog huske, at der også bør være plads til en opsparing i dit månedlige budget – Selvom du går ud og låner penge. Ved at have en opsparing får du en buffer, som måske kan redde dig fra at låne penge en anden gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *