Skal du købe hus eller ejerlejlighed kan du typisk finansiere de 80% af købssummen med et realkreditlån, og resten skal du enten betale kontant eller finansiere med et boliglån.

Boliglån er lån, som har en højere rente end realkreditlån. Normalt skal banken have sikkerhed i boligen når du optager et boliglån i dit hus. Hvor realkreditlån oftest koster næsten det samme uanset hvilket realkreditinstitut du tager fat i, kan der være stor forskel på prisen på boliglån.

Med Stakato.dk’s boliglånsguide kan du sammenligne priser på lån i boligen blandt de største udbydere i Danmark. Vi overvåger ikke alle bankers tilbud på boliglån, så du skal selvfølgelig også undersøge priser hos lokale banker og sparekasser.

Oversigt over boliglån

I tabellen herunder kan du se forskellige lån.

RenteÅOPLæs mere
Danske Bank
Nordea
Jyske Bank
Spar Nord

Du kan bruge tabellen som en ledetråd, men husk altid at indhente tilbud på lån – Priser og renter kan være forskellige fra dem anført i ovenstående skema.

Brug boliglån som en fleksibel kassekredit

Du kan ikke kun optage boliglån hvis du skal købe en bolig. Har du opsparet friværdi i boligen kan du også få et lån, som du så kan bruge til det du har lyst til. Det kan være moderniseringer i boligen, rejser eller noget helt tredje.

Forskellen på et boliglån og et forbrugslån er, at banken har sikkerhed i din bolig mod at give dig et boliglån. På de fleste forbrugslån stilles der ikke sikkerhed for det lånte. Derfor kan du få lavere rente på et boliglån, simpelthen fordi risikoen er lavere for banken.

Hvad koster boliglån

Renten varierer typisk mellem 6 og 12%, alt efter hvilken bank du kontakter. Renten afhænger også af lånets tilbagebetalingstid. Et lån med kort løbetid koster oftest mere end et lån med længere løbetid.

Dog kan det være svært at sammenligne lån med forskellige løbetid og fra forskellige banker. Derfor kan du sammenligne lånenes årlige omkostninger i procent, som giver en indikation af, hvad det totalt koster at have boliglånet.

Som en tommelfingerregel gælder det altid om at betale dit boliglån tilbage så hurtigt som muligt. Du betaler en væsentligt større rente end du gør på et realkreditlån, derfor er det smartest at få boliglånet betalt tilbage hurtigst muligt.

Du kan derfor med fordel vælge et afdragsfrit realkreditlån, hvis du vel at mærke bruger det du sparer på realkreditlånet på at betale mere af på boliglånet. Så har du nemlig også luft i økonomien, når du om 10 år pludselig skal til at betale af på dit realkreditlån.

Værd at vide om boliglån

Selvom der er forskellige vilkår hos de forskellige banker kan man nogenlunde sammenligne boliglån.

[toggle title_open=”Luk mig ” title_closed=”Værd at vide om boliglån” hide=”yes” border=”yes” style=”default” excerpt_length=”0″ read_more_text=”Read More” read_less_text=”Read Less” include_excerpt_html=”no”]
  • Løbetid: Typisk fra 1-10 år. Nogle banker tilbyder boliglån helt op til 30 år.
  • Fleksible boliglån: Nogle banker tilbyder boligkreditter, hvor du kan hæve og indsætte efter behov. Forskellen på en almindelig kassekredit er, at der er sikkerhed i boligkreditten.
  • Renten er typisk variabel. Se aktuelle satser i tabellen øverst på siden.
  • Der skal altid stilles sikkerhed i boligen, og typisk kan du højst belåne 95% af boligens værdi.
[/toggle]
RenteÅOPLæs mere
Danske Bank
Nordea
Jyske Bank
Spar Nord

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *